Marketing-Pernguin-logo.jpg

 

 

Flipping brilliant marketing is social and sympathetic!

Like Marketing Penguin on Facebook Follow us on Linkedin follow us on twitter 
 English-US-UK-Marketing-Penguin-Website  Dutch-Netherlands-Marketing-Penguin-website

Meer tools in gratis HubSpot CRM

Geschreven door Vincent Leenders  op: 17 juli 2019

HubSpot heeft de mogelijkheden voor gebruikers van de gratis versie van CRM aanzienlijk uitgebreid. Gebruikers kunnen maandelijks tot een maximum van 2.000 emails versturen naar potentiele en bestaande klanten. Daarnaast kunnen zij nu ook advertenties volgen op LinkedIn, Google en Facebook tot een maximum van 1.000 dollar aan advertentiekosten. De uitbreiding betekent bovendien dat gegevens worden gedeeld met het CRM, zodat een veel meer compleet beeld ontstaat van de interactie die klanten hebben met hun bedrijf.

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing, Inbound Marketing, e-mail marketing, Marketing Automation, Inbound

HubSpot-certificaten zijn studiepunten waard

Geschreven door Vincent Leenders  op: 19 april 2019

HubSpot zoekt bij de doorontwikkeling van haar Marketing Automation software continu aansluiting bij de praktijk, zowel bedrijfsleven als onderwijs. De Northeastern University, eveneens gevestigd in Boston, heeft beoordeeld dat vijf modules uit de HubSpot Academy studiepunten waard zijn:

Inbound
Inbound Marketing
Content Marketing
Social Media
E-mail Marketing

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing, Inbound Marketing, e-mail marketing, Marketing Automation, Inbound

Wat doe je online met klantreacties en reviews?

Geschreven door Vincent Leenders  op: 9 april 2019

HubSpot heeft in samenwerking met G2 een onderzoeksrapport gepresenteerd met als titel ‘The Ultimate Guide to Customer Reviews and Tactics’. Het rapport bestaat uit drie hoofdstukken: 

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing, Bloggen, Buyer journey, Marketing Automation

Tips & Tricks voor Instagram in 2019

Geschreven door Vincent Leenders  op: 27 maart 2019

HubSpot heeft samen met Mention het gedrag van 306.278 heavy users op Instagram onderzocht. Met inzet van databaseanalyse en online monitoring zijn meer dan 48.065.694 posts op het sociale netwerk geanalyseerd. Het onderzoek richtte zich op trends over engagement, hashtags, content en aanbevelingen. De algoritmes van Instagram wijzigen continu. Marketeers en merken krijgen met het in kaart brengen van de enorme aantallen gebruikers en berichten handvaten aangereikt voor een succesvolle strategie op Instagram voor 2019.

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing, Instagram

Hoe optimaliseer je content voor de 5 belangrijkste sociale netwerken?

Geschreven door Linda Heida  op: 24 juli 2015

Ben jij actief op social media? Weet jij welk platform het meest geschikt is om jouw content te delen? Het is namelijk niet een ‘one-size-fits-all’ activiteit. In deze blog laten we zien waar en hoe je het beste content kunt delen op de vijf belangrijkste sociale netwerken van dit moment.

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing

Waar vind je binnen 15 minuten een lead?

Geschreven door Klaas Klunder  op: 17 juli 2015

waar-vind-je-binnen-5-minuten-een-leadAls marketeer is het jouw job om leads te vinden voor je sales team - en natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. En je weet dat ze er zijn, maar het is niet altijd even eenvoudig om ze te vinden! Waar kun je nog snel een lead scoren? Het antwoord is eigenlijk heel voor de hand liggend: op social media.

Prospects vinden via social media kan een tijdrovende klus zijn, tenminste als je niet de juiste vaardigheden en kennis bezit. In deze blog geef ik je enkele tips zodat je binnen 15 minuten een lead voor je bedrijf kunt vinden.

LinkedIn: het sociale netwerk voor B2B

Ik begin met LinkedIn omdat dit het meest gebruikte netwerk is binnen B2B. 
Want wist je dat:

  • 75% van de B2B inkopers social media gebruikt om aankoopbeslissingen te nemen.
  • Het 5x zo waarschijnlijk is dat prospects afspreken met een salesprofessional via een warme introductie dan via koud contact.
  • Tijdens een onaangekondigd telefonisch salesgesprek je 70% meer kans op een afspraak hebt wanneer je in dezelfde LinkedIn groep zit als je prospect, dan wanneer je niet in dezelfde groep zit

(bron: LinkedIn en insidesales.com)

Lees meer

Onderwerpen: Social Media

Wat is Social Prospecting? - in 100 woorden

Geschreven door Linda Heida  op: 19 juni 2015

Inbound marketeers weten dat hun strategie niet compleet is zonder social media. Social media is de plek waar fans en volgers jouw bedrijf volgen, steunen en aanbevelen - vooral in reviews. En het mooie is dat de hele wereld kan meekijken. Maar er is nog een social media groep. En dat is iedereen waarmee je nog geen contact hebt.

Lees meer

Onderwerpen: Social Media

Over Chinezen en uw LinkedIn Company Profile

Geschreven door Klaas Klunder  op: 27 mei 2013

Lees meer

Onderwerpen: LinkedIn, Social Media