Marketing-Pernguin-logo.jpg

 

 

Flipping brilliant marketing is social and sympathetic!

Like Marketing Penguin on Facebook Follow us on Linkedin follow us on twitter 
 English-US-UK-Marketing-Penguin-Website  Dutch-Netherlands-Marketing-Penguin-website

Meer tools in gratis HubSpot CRM

Geschreven door Vincent Leenders  op: 17 juli 2019

HubSpot heeft de mogelijkheden voor gebruikers van de gratis versie van CRM aanzienlijk uitgebreid. Gebruikers kunnen maandelijks tot een maximum van 2.000 emails versturen naar potentiele en bestaande klanten. Daarnaast kunnen zij nu ook advertenties volgen op LinkedIn, Google en Facebook tot een maximum van 1.000 dollar aan advertentiekosten. De uitbreiding betekent bovendien dat gegevens worden gedeeld met het CRM, zodat een veel meer compleet beeld ontstaat van de interactie die klanten hebben met hun bedrijf.

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing, Inbound Marketing, e-mail marketing, Marketing Automation, Inbound

HubSpot-certificaten zijn studiepunten waard

Geschreven door Vincent Leenders  op: 19 april 2019

HubSpot zoekt bij de doorontwikkeling van haar Marketing Automation software continu aansluiting bij de praktijk, zowel bedrijfsleven als onderwijs. De Northeastern University, eveneens gevestigd in Boston, heeft beoordeeld dat vijf modules uit de HubSpot Academy studiepunten waard zijn:

Inbound
Inbound Marketing
Content Marketing
Social Media
E-mail Marketing

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing, Inbound Marketing, e-mail marketing, Marketing Automation, Inbound

Wat doe je online met klantreacties en reviews?

Geschreven door Vincent Leenders  op: 9 april 2019

HubSpot heeft in samenwerking met G2 een onderzoeksrapport gepresenteerd met als titel ‘The Ultimate Guide to Customer Reviews and Tactics’. Het rapport bestaat uit drie hoofdstukken: 

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing, Bloggen, Buyer journey, Marketing Automation

Tips & Tricks voor Instagram in 2019

Geschreven door Vincent Leenders  op: 27 maart 2019

HubSpot heeft samen met Mention het gedrag van 306.278 heavy users op Instagram onderzocht. Met inzet van databaseanalyse en online monitoring zijn meer dan 48.065.694 posts op het sociale netwerk geanalyseerd. Het onderzoek richtte zich op trends over engagement, hashtags, content en aanbevelingen. De algoritmes van Instagram wijzigen continu. Marketeers en merken krijgen met het in kaart brengen van de enorme aantallen gebruikers en berichten handvaten aangereikt voor een succesvolle strategie op Instagram voor 2019.

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing, Instagram

3 tips om aan de slag te gaan met content creatie

Geschreven door Klaas Klunder  op: 24 maart 2017

Dagelijkse ‘poppen’ er allerlei ideeën in ons hoofd. Wat je vandaag gaat eten, of je naar die nieuwe film gaat of wat je zomervakantiebestemming zal zijn. Dit gebeurt eigenlijk allemaal zonder dat je er al te veel moeite voor doet. Het wordt lastiger als deze ideeën generator van levensbelang is voor je werk. Dan zit er meer druk op de ketel. Elke dag worden er nieuwe en frisse ideeën verwacht voor relevante content die nieuwe leads voor jouw bedrijf moeten opleveren.
Maar soms zijn je inspiratiebronnen opgedroogd en krijg je geen letter ‘op papier’. Hoe kom je steeds weer op ideeën voor nieuwe blogs of social media posts. In deze blog krijg je drie tips hoe je heel gericht op zoek kan gaan naar nieuwe content.

Lees meer

Onderwerpen: Content Marketing

Content recycling is een vorm van kliekjesmarketing

Geschreven door Linda Heida  op: 17 maart 2017

Herinner jij je de SIRE-campagne over voedselverspilling nog? De boodschap van deze campagne, die overigens twee derde van alle Nederlanders bereikte, was dat wij in Nederland jaarlijks 50 kilo per persoon aan voedsel weggooien. Het doel was om de consument hiervan bewust te maken en aan te zetten tot actie door inspiratie voor kliekjes te geven. Het Voedingscentrum borduurde hier zelfs op voort en zette de site kliekipedia in. Nu zal je denken, wat heeft dit met marketing te maken?

Lees meer

Onderwerpen: Content Marketing

5 tips om je blog te promoten

Geschreven door Linda Heida  op: 3 maart 2017

Wist jij dat de meeste mensen hun content maar een keer promoten? Tenzij alle sterren gunstig staan, is de kans groot dat jouw blog niet wordt gelezen. Content promotie is dan ook vaak de zwakste schakel binnen content marketing.

Lees meer

Onderwerpen: Content Marketing

Het geheim van storytelling zit in de Golden Circle

Geschreven door Linda Heida  op: 17 februari 2017

Je kent ‘m vast wel, de managementgoeroe Simon Sinek. Hij ontdekte het concept wat hij ‘The Golden Circle’ is gaan noemen. In de buitenste ring staat wat je doet (‘what’), in de middelste hoe je het doet (‘how’) en in het centrum staat waaróm je het doet: het ‘why’.

Lees meer

Onderwerpen: Content Marketing

Hoe maak je sexy content voor een saaie markt?

Geschreven door Klaas Klunder  op: 28 juli 2016

Ben je bekend met inbound marketing, dan weet je dat je met het delen van relevante content, leads kunt genereren. Dit kan een blog, white paper, ebook, infographic zijn, noem maar op. Maar wat als je in administratieve software, accountancy of verzekeringen zit. Staat B2B dan voor Boring Business? En is het dan lastiger om content te creëren?

Lees meer

Onderwerpen: Content Marketing

Voorkom deze vier fouten in content creatie

Geschreven door Linda Heida  op: 13 mei 2016

Iedere tekstschrijver kent het wel. Je hebt een prachtige blog geschreven en wil op ‘publish’ drukken en dan zie je ineens een loeier van een spelfout. Het schaamrood staat op je kaken en je vraagt je af hoe je deze fout over het hoofd hebt kunnen zien. Wees gerust. Iedereen maakt weleens fouten. En dat is op zich niet zo erg zolang je er maar van leert en de fout nog kan rechtzetten. In deze blog heb ik de vier meest gemaakte fouten op een rijtje gezet (en hoe je ze kunt voorkomen).

Lees meer

Onderwerpen: Content Marketing