Marketing-Pernguin-logo.jpg

 

 

Flipping brilliant marketing is social and sympathetic!

Like Marketing Penguin on Facebook Follow us on Linkedin follow us on twitter 
 English-US-UK-Marketing-Penguin-Website  Dutch-Netherlands-Marketing-Penguin-website

Wat doe je online met klantreacties en reviews?

Geschreven door Vincent Leenders  op: 9 april 2019

HubSpot heeft in samenwerking met G2 een onderzoeksrapport gepresenteerd met als titel ‘The Ultimate Guide to Customer Reviews and Tactics’. Het rapport bestaat uit drie hoofdstukken: 

Lees meer

Onderwerpen: Social Media, Content Marketing, Buyer persona, Bloggen, Marketing Automation

Zou jij je Buyer Persona willen daten?

Geschreven door Klaas Klunder  op: 5 februari 2019

Volgende week is het Valentijnsdag.

Als je single bent en op zoek gaat naar een nieuwe liefde, dan heb je vaak al een mentaal lijstje met wensen: een dating profiel. Daarmee heeft ‘daten’ duidelijk overeenkomsten met inbound marketing. Want ook daar creëer je een profiel: en wel een buyer persona profiel. Je bent immers op zoek naar de perfecte partner voor jouw bedrijf.

Lees meer

Onderwerpen: Buyer persona, Buyer journey

Stel in 5 vragen je Buyer Persona profiel samen

Geschreven door Klaas Klunder  op: 16 oktober 2015

Buyer persona’s zijn een cruciaal onderdeel van inbound marketing. Zij staan model voor de ideale kopers waar jij je op wil richten. Het klinkt simpel genoeg, maar als je een profiel moet gaan schrijven, staart menigeen naar een leeg vel.

In deze blog wil ik aan de hand van vijf simpele vragen je op weg helpen om een helder buyer persona profiel te schrijven. Wil je direct een uitgewerkt voorbeeld? Dan kun je die hier downloaden.

Lees meer

Onderwerpen: Buyer persona

5 valkuilen bij het samenstellen van Buyer Persona’s

Geschreven door Klaas Klunder  op: 13 maart 2015

Buyer_Persona_valkuilen

Het samenstellen van buyer persona’s is een essentieel onderdeel van een succesvolle inbound marketing strategie. Buyer persona’s helpen je om je huidige en toekomstige klanten beter te begrijpen, hun wensen, behoeften en pijnpunten in kaart te brengen, zodat je beter weet met welke informatie je hen behulpzaam kunt zijn.

Lees meer

Onderwerpen: Buyer persona

Waarom iedere marketeer een virtueel vriendinnetje nodig heeft

Geschreven door Linda Heida  op: 6 februari 2015

Toen ik een jaar of vijf was, had ik een pop die Marja heette. Voor mij was ze levensecht. Ik wist wat haar lievelingskleuren waren, van welke kleding ze hield en wat ze later wilde worden. Niemand kende Marja beter dan ik!  

Inmiddels speel ik niet meer met poppen, maar dat wil niet zeggen dat ik geen onzichtbare vriendjes meer heb. Als content marketeer heb je ze zelfs nodig. Ze heten ook wel Buyer Persona’s.

Lees meer

Onderwerpen: Buyer persona

Creëer in 3 stappen een Buyer Persona

Geschreven door Klaas Klunder  op: 25 juni 2014

Richt jij je wel op de juiste mensen? Als je al Buyer Persona’s creëert en deze in je campagnes inzet, zou je het antwoord op deze vraag moeten weten.

In deze blog bespreek ik wat een Buyer Persona nu eigenlijk is en welke stappen je moet nemen om een goed Buyer Persona profiel samen te stellen.

Lees meer

Onderwerpen: Buyer persona