Tips & Tricks voor Instagram in 2019

Vincent Leenders
27 maart 2019

HubSpot heeft samen met Mention het gedrag van 306.278 heavy users op Instagram onderzocht. Met inzet van databaseanalyse en online monitoring zijn meer dan 48.065.694 posts op het sociale netwerk geanalyseerd. Het onderzoek richtte zich op trends over engagement, hashtags, content en aanbevelingen. De algoritmes van Instagram wijzigen continu. Marketeers en merken krijgen met het in kaart brengen van de enorme aantallen gebruikers en berichten handvaten aangereikt voor een succesvolle strategie op Instagram voor 2019.

Instagram_Report_2019 

Het rapport geeft o.a. antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe bereken je betrokkenheid op Instagram
  • Welke inhoud scoort het beste
  • Wanneer moet je gebruikers op Instagram taggen voor het vergroten van bereik
  • Hoeveel hashtags moet je gebruiken
  • Welke advertenties hebben de meeste impact
  • De rol van micro-influencers op de groei van merken en bedrijven

Daarnaast is het rapport voorzien van de laatste cijfers en statistieken over Instagram om de strategie op een goede manier in te vullen.

De rol van video bij een post op Instagram valt niet meer te ontkennen. Wanneer een bericht video bevat, wordt 2 keer zo vaak een reactie geplaatst. Gemiddeld zo’n 150, berichten met een foto mogen gemiddeld 70 reacties verwachten. Het gemiddelde ligt overigens fors lager: nog geen vier reacties op een bericht met video.

Hashtags en taggen van key members en volgers zijn ook in 2019 de meest populaire en zinvolle methoden om engagement en traffic te genereren. Deze strategie behoeft inmiddels wel enige nuancering, het onderzoek heeft uitgewezen dat het effect na meer dan vijf tags en hashtags snel minder wordt. Het inzetten van influencers met tussen de 50.000 en 100.000 volgers blijkt de meest kosten efficiënte strategie te zijn.

Klik op onderstaande button om 'Instagram Engagement Report - What your company needs to know for 2019' te downloaden.

 

Download Instagram Rapport 2019 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Meld je aan voor blog updates