Online marketing uitbesteden? Hier zijn 3 redenen waarom.

Klaas Klunder
21 september 2019

Online marketing zelf doen of uitbesteden met leadgarantieOnline marketing is voor jouw onderneming onmisbaar. Je kunt er op meerdere manieren invulling aan geven: zelf doen of het hele traject uitbesteden. Bij de afweging zelf doen of uitbesteden, spelen kosten een grote rol, maar is vaak niet het enige dat telt.

In dit blogartikel geef ik je 3 redenen waarom je jouw online marketing zou moeten uitbesteden. Wil je op voorhand weten wat voordeliger is, zelf doen of uitbesteden, download dan ons online marketing rekenvoorbeeld en beoordeel aan de hand van een vergelijkingstabel zelf welke variant het beste bij jou en je bedrijf past.


Mkb kiest vaker voor uitbesteding van online marketing

Grote organisaties zijn over het algemeen wel gewend aan het uitbesteden van online marketingactiviteiten, maar ook mkb- organisaties besluiten steeds vaker om werk uit te besteden. Uit een recent onderzoek van Gartner blijkt dat 1/3 of meer van de werkzaamheden worden uitbesteed aan bureaus of dataleveranciers. Mkb-ondernemers zijn weliswaar duizendpoten, ze beschikken over vakkennis, hebben verstand van wetgeving, administratie en financiën en niet te vergeten marketing. De rol van online (marketing) is steeds belangrijker geworden en ontwikkelt zich ook nog eens in recordtempo. Probeer dat maar eens bij te houden, terwijl je eigenlijk het liefste simpelweg wil ondernemen in jouw vakgebied.

  1. Expertise

Online marketing omvat verschillende disciplines waaronder SEO, content marketing, mobile marketing, sociale media en online adverteren. En het aantal taken neemt nog steeds toe. Logisch dat veel ondernemers behoefte hebben aan specialistische hulp. Natuurlijk kun je iemand hiervoor in dienst nemen maar het is maar de vraag of al deze specialistische taken ook door één individu kunnen worden uitgevoerd. Als je de taken uitbesteedt aan een extern bureau dan weet je dat een team voor je aan de slag gaat. Professionals die dagelijks bezig zijn met online marketing en deze kennis kunnen toepassen.

 

   2. Marketing automation

Online marketing betekent ook dat je kennis moet hebben van marketing automation. Onderzoekers voorspellen dat volgend jaar maar liefst 85% van de online communicatie geregeld zal worden via marketing automation. Marketingfacts omschrijft marketing automation als volgt: het helpen van prospects in het aankoopproces door het automatiseren van relevante content met als doel om leadconversie te verhogen. 
Marketing automation kun je opsplitsen in 3 hoofdactiviteiten:

  1. het opbouwen van (digitale) profielen,
  2. het opzetten van relevante campagnes
  3. het converteren en prioriteren van leads.
Marketing automation is met name geschikt voor B2B organisaties of B2C organisaties die producten en/of diensten verkopen met een langere aankoopcyclus dan een FMCG.

Er zijn veel marketing automation softwarepakketten op de markt, ieder met hun eigen kenmerken en mogelijkheden. Bij Marketing Penguin werken we met HubSpot, marktleider op het gebied van marketing automation. De functionaliteiten van HubSpot zijn gebaseerd zijn op het inbound marketingprincipe. Daarnaast heeft Hubspot ook CRM-software die eraan gekoppeld kan worden.

 

  1. Kosten efficiënt

Eerder zei ik al dat online marketing verschillende disciplines omvat die in grote organisaties ook door verschillende personen wordt uitgevoerd. Zo is er een marketing strateeg, content marketing expert, projectmanager, vormgever, technisch specialist, e-mail marketing expert, SEO-specialist, online advertising specialist, website developer en een social media expert. Voor mkb-bedrijven is het onbetaalbaar om zoveel mensen in dienst te nemen en alle taken bij één online marketeer neer leggen is ook niet realistisch. Het is voordeliger om bepaalde taken uit te besteden omdat een marketingbureau enkel betaald wordt voor de effectieve uren. Naast de vaak hoge investering in uren, zijn er diverse abonnementen en licenties (voor o.a. marketing automation) nodig om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Bij een bureau is dat vaak beter geregeld.

 

Conclusie

In het marketing landschap, dat steeds sneller verandert is het belangrijk om niet achter te blijven, maar om juist in te spelen op de trends en ontwikkelingen. Wil je de concurrentie een stap voor blijven dan zal je moeten inzetten op online marketing. Met de juiste mensen kom je intern heel ver, maar in de praktijk blijkt dit vaak toch een grotere uitdaging dan gedacht. Met het juiste online marketingbureau ben je zeker van een aantal zaken. Wij hebben voor jou de ideale oplossing: tijdbesparend, efficiënt en effectief. Ons advies: zorg ervoor dat je zelf enige basiskennis hebt van online marketing en huur vervolgens een bureau in voor specialistische ervaring en expertise.


Download de vergelijking

 

Dit vind je misschien ook leuk

Meld je aan voor blog updates