Leadinspiratie voor leadgeneratie: 5 tips

Klaas Klunder
12 maart 2019

Het hele leadgeneratie proces kan behoorlijk frustrerend zijn, zeker als je nog gebruik maakt van traditionele methodes zoals koud bellen en mailen met ingekochte lijsten. Want laten we eerlijk zijn, weet je zeker dat men op jouw telefoontje of mailtje zit te wachten? Zou het niet beter zijn om leadgeneratie methodes toe te passen die ook daadwerkelijk warme leads opleveren? In deze blog geef ik je vijf nieuwe ideeën om jouw leadgeneratie een boost te geven.

Leadinspiratie voor leadgeneratie-5 tips.png

1) Verzamel en deel succesverhalen van experts

Je kunt natuurlijk tips geven vanuit je eigen expertise, maar tips krijgen meer toegevoegde waarde als ze komen van een bekende expert. Interview daartoe een thought leader binnen jouw branche en vraag hem naar het geheim van zijn succes. Verwerk dit als tips en tricks in je komende blog. Een bedrijf dat dit veelvuldig toepast is Westwing, de online shoppingclub voor interieur. Zij interviewen regelmatig bekende ontwerpers en profileren hen op de website.


2) Maak instructievideo’s

Instructievideo’s zijn de meest bekeken video’s op Youtube. En dat is ook wel logisch omdat deze video’s laten zien hoe je een echt probleem oplost. Video’s zijn over het algemeen ook beter te begrijpen dan grote lappen tekst en kunnen bovendien soms erg vermakelijk zijn. Coolblue maakt hier veel gebruik van. Kijk eens naar deze video waarin een medewerker uitlegt hoe je een autostoeltje in de auto plaatst.


3) Bied een gratis trial of demo aan

Door gratis trials en demo’s aan te bieden zijn, help je prospects over de eerste drempel. Tenminste, als de informatie hen ook daadwerkelijk helpt en ze na de demo of trial een beter begrip hebben van de waarde van de dienst of het product. Een mooi voorbeeld hiervan is 30 dagen gratis McAfee uitproberen. Zelf geven we gratis masterclasses waarin we onze kennis delen op het gebied van inbound marketing. En het werkt! Mensen willen geholpen worden en niet verkocht. Vanuit deze masterclasses hebben we al veel nieuwe klanten mogen verwelkomen.


4) Creëer handige templates

Ben je content marketeer, maak dan gebruik van de handige templates van Hubspot zoals content kalenders en content audit sheets, die heel vervelend zijn om zelf in elkaar te draaien. Wij maken er zelf dankbaar gebruik van. Hetzelfde kun jij ook doen voor je prospects of klanten. Het is een perfecte manier om een sterke band op te bouwen zodat men uiteindelijk bij jou terechtkomt voor de koop. Denk bijvoorbeeld eens aan een template voor terugkerende vergaderingen of een marketing budget template zoals deze door TrackMaven wordt aangeboden.


5) Zet Marketing Automation in

Campagne voeren met een standaard e-mailsysteem lijkt goed te werken maar in de praktijk laat het vaak te wensen over. Zeker als je meerdere campagnes tegelijkertijd hebt lopen, kun je het overzicht weleens verliezen. Het is handiger en efficiënter als je het proces van opvolgen zoveel mogelijk automatiseert via Marketing Automation, bijvoorbeeld HubSpot. E-mailcampagnes kunnen op een gestructureerde manier worden uitgevoerd om zo iedere potentiële klant op persoonlijke wijze te benaderen en hen van informatie te (blijven) voorzien.

Marketing Automation geeft een helder beeld van de activiteit van een lead. Je kunt zien op welke webpagina’s een lead is geweest en in welke content hij is geïnteresseerd. Dit geeft sales interessante informatie die gebruikt kan worden in de opvolging.

Het is dus niet gek dat leadgeneratie bij veel bedrijven bovenaan de actielijst staat en dat het meer is dan alleen maar een leadlijst ‘effe’ afbellen.

Meer tips voor lead generatie vind je in ons e-book.

De 30 Beste Leadgeneratie Tips, Trucs & Ideeën

Dit vind je misschien ook leuk

Meld je aan voor blog updates