Leadgeneratie: ontdek de kracht van strategische content partnerships

24 juli 2019

In plaats van je af te vragen: "Hoe bereiken we de Buyer Persona?", kun je beter deze twee vragen stellen: "Wie bereikt nu al deze Buyer Persona? En hoe kunnen we met hen samenwerken? "

In onze zoektocht naar de ideale content partner voor onze klant iBabs hebben we drie vragen als leidraad gebruikt:

 

iBabs is Europees marktleider op het gebied van papierloos vergaderen. iBabs helpt secretariaten om eenvoudig meetings te organiseren of te bezoeken. Met de simpel te gebruiken app regel en beheer je probleemloos alle lastige details rond een meeting.

 

1. Wie is de ideale content partner?

Er zijn veel verschillende magazines, platforms, brancheblogs, publicaties en fora die zich online richten op (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten. Hoe beslis je welk medium ideaal is om mee samen te werken? Dat doe je door het lees- en zoekgedrag van de Buyer Persona in kaart te brengen. Welke websites bezoeken ze, op welke vakbladen zijn ze geabonneerd, welke bijeenkomsten bezoeken ze, wie volgen ze op social media? Het resultaat is een shortlist met potentiële content partners.

 

klantverhaalibabs-1

 

Voor iBabs stond Management Support bovenaan de lijst. Management Support bereikt meer dan 50% van alle (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten in Nederland is daarmee veruit marktleider. Met belangrijke pijlers zoals een digitaal vakblad, website, e-mailnieuwsbrief, het jaarlijkse Management Support Event en veel volgers op social media biedt Management Support de ideale mix van communicatiekanalen.

 

Aan welke content heeft deze partner behoefte?

iBabs is marktleider op het gebied van papierloos vergaderen. De logische vraag is of de Buyer Persona behoefte heeft aan informatie hierover. Het antwoord hierop is een volmondig ‘ja’. Volgens Management Support vragen veel secretariaten zich tegenwoordig af hoe ze het slimst met zaken als agendabeheer en vergaderen moeten omgaan. En of daar nog managementondersteuning bij vereist is.

 

De huidige organisatiestructuren zijn steeds platter, flexibel en projectmatiger ingericht. Daar horen andere, slimmere afstemprocessen bij. Volgens het vakblad worden deze processen naar de toekomst toe vooral nog belegd bij managementassistentes die in staan zijn deze processen mede in te richten en te verbeteren. Doordat vooral zij de kracht van hun mensen- en organisatiekennis en coördinerende vaardigheden combineren met de laatste inzichten op gebied van bijvoorbeeld vergaderen.

 

Hoe kunnen klant en content partner elkaar versterken?

Aan de hand van een gedetailleerd contentjaarkalender zijn voorstellen voor blogs, artikelen, e-books en infographics aan de redactie van Management Support voorgelegd. Dit wordt besproken en bijgestuurd in een redactievergadering waarna Marketing Penguin met de contentcreatie aan de slag ging. Eindredactie bleef in handen van het vakblad zodat beide partijen ervan zijn verzekerd dat de content het juiste kennisniveau en kwaliteit heeft. Vervolgens werd de content via de verschillende kanalen van Management Support aangejaagd. Via trackinglinks kan het succes in HubSpot op de voet worden gevolgd. De samenwerking bleek gunstig voor beide partijen. Management Support kreeg een uitstekende kennis partner op het gebied van digitaal vergaderen en iBabs heeft thought leadership gecreëerd en veel sales qualified leads.

 

De samenwerking met Management Support heeft zijn vruchten afgeworpen. Gemiddeld mag iBabs op 400 leads per maand rekenen, dat is zo’n kleine 5.000 leads per jaar. Naast leadgeneratie heeft deze samenwerking ook een zeer positieve uitwerking gehad op het thought leadership. Binnen de wereld van (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten is iBabs inmiddels een ingeburgerde naam met een uitstekende reputatie.

 

Case study Leadgeneratie iBabs en Management Support

Dit vind je misschien ook leuk

Meld je aan voor blog updates