Gmail bestaat vijftien jaar

Vincent Leenders
2 april 2019

Op 1 april 2004, gisteren exact vijftien jaar geleden, lanceerde Google de met veel verwachting tegemoet gezien web-based E-mail cliënt: Gmail. De verjaardag gaat gepaard met enkele nieuwe features.

G-mail_15 jaar

De Smart Compose krijgt enkele verbeteringen en gaat E-mailberichten automatisch aanvullen met de wijze waarop je de begroeting in een E-mail begint. Wanneer je begint met ‘Hallo’, ‘Goedendag’ of ‘Beste’, dan zal Smart Compose dat leren en als suggestie gaan voorstellen. Het verzinnen van een onderwerpregel wil ook nog wel eens een uitdaging zijn, dankzij Smart Compose wordt in de toekomst een onderwerpregel voorgesteld op basis van de inhoud van een mailbericht.

 

Een handige feature, ik vergelijk het toch een beetje met de wijze waarop je een inleiding van een artikel schrijft, nadat je het daadwerkelijke artikel hebt afgerond. Smart Compose komt met deze update tegelijkertijd beschikbaar op alle Android-apparaten en in vier nieuwe talen: Spaans, Frans, Italiaans en Portugees. 

E-mailberichten plannen

De meest in het oog lopende feature die vandaag wordt toegevoegd is zonder twijfel de mogelijkheid in Gmail om e-mailberichten te plannen. De knop ‘verzenden’ krijgt een keuzemenu, waarbij je in een dropdown kunt aangeven op welk tijdstip later in de tijd je een e-mailbericht kunt verzenden. Google spreekt zelf van een ‘digitale wellness-tool’, waarmee wordt gezinspeeld op het feit dat hierdoor rekening kan worden gehouden met verschillen in tijdzones en daaraan gekoppeld tijdzones.

Meer weten over E-mail Marketing? Bezoek het kenniscentrum van Marketing Penguin en download ons ebook.

Kenniscentrum Marketing Penguin: Download ebook E-mail Marketing

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Meld je aan voor blog updates