Content recycling? Maak eens een mooi magazine!

Klaas Klunder
9 augustus 2019

Was is effectiever denk je? Nieuwe content maken of bestaande content recyclen? Het antwoord is…… bestaande content hergebruiken. En dat is goed nieuws, want er gaat veel kostbare tijd zitten in het bedenken en schrijven van goede content. Daarom adviseert HubSpot ook dat je 1 x je content schrijft en dit vervolgens 7 x promoot om zo maximaal rendement behalen.

FE-Magazines

Content recycling, hoe pak je het aan?

Waar je begint? Loop eens door je digitale en papieren archief met eerder gepubliceerde content. De meeste contentstukken staat vast op je website, maar kijk ook eens of je nog een gedrukte brochure, presentatie of nieuwsbrief hebt liggen.

Bepaal dan wat je met deze relevante content kunt doen. Actuele content kun je wellicht nog eens plaatsen of via social media opnieuw onder de aandacht brengen. Is de content wat verouderd dan is het een goed idee om deze te actualiseren en opnieuw te publiceren. Actuele nieuwssites zoals MKB Servicedesk laten ook altijd zien wanneer hun artikelen zijn ververst.

Upgrade je content….

Je kunt bestaande content upgraden door deze in een compleet nieuw jasje te steken. Van drie blogposts maak je een nieuw e-book of een mooie infographic. En een e-book kun je weer terugbrengen tot een handige checklist of een korte video. Het loont echt de moeite om goed naar je huidige content te kijken en te bepalen hoe je deze het slimst kunt recyclen. Met minimale inspanning behaal je dan maximaal resultaat.

…in een magazine

Beschik je over veel content juweeltjes, overweeg dan eens om dit te recyclen in een magazine. Het sleutelwoord bij content recycling is ‘anders’ maar in feite doe je niet veel anders dan wat magazines zoals Linda, Delicious of Men Health ook doen. Ze verzamelen artikelen die onder een bepaald themanummer worden geschaard.  Bovendien zie je daar ook jaarlijks dezelfde thema’s terugkeren. Dus dat kan jij ook met jouw magazine! Wij namen de proef op de som en maakten voor onze klanten iBabs (B2B) en Selsiuz (B2C) twee magazines.

Magazine Kookpunt

Voor onze klant Selsiuz ontwikkelden we het magazine Kookpunt. Dit is een digitaal blad dat geheel in het teken staat van de kokend waterkraan Selsiuz. In het blad zijn verschillende artikelen gebundeld o.a. over de voordelen van de kokend waterkraan, de verschillende designs, moodboards, recepten met de kokend waterkraan, klantenverhalen en bijdrages van trendwatcher Monique van der Reijden en 24 Kitchen chef Danny Jansen. Het magazine is zo goed ontvangen dat het blad nu ook wordt gedrukt en verspreid via de verschillende verkooppunten.

magazine-1

 

iBabs Vergadermagazine

Een magazine is niet alleen geschikt voor B2C klanten, ook voor B2B kun je dit format goed gebruiken. Zo hebben we voor onze klant iBabs het Vergadermagazine gemaakt. Een lifestyle blad gericht op de directiesecretaresse waarin we haar wegwijs maken in de wereld van papierloos vergaderen, met allerlei handige tips, klantverhalen, artikelen en de laatste nieuwtjes op het gebied van vergadersoftware. Inmiddels is dit magazine 1.000-en malen aangevraagd en zelfs vertaald in het Engels voor de UK- markt.

magazine2

 

The proof is in the pudding, content recycling is een goede manier om jezelf tijd en geld te besparen en om het maximale te halen uit je bestaande content. En doe je het slim, dan kun je met oude content in een nieuw jasje nieuwe contacten aanboren. Zoals je hier hebt kunnen zien.

Download Magazines

Dit vind je misschien ook leuk

Meld je aan voor blog updates