8 redenen TO LOVE Inbound Marketing

Klaas Klunder
14 februari 2019

Valentijnshart

Vandaag is het Valentijnsdag en in deze blog wil ik met jullie mijn liefde voor Inbound Marketing delen. Zoals je weet is online marketing inmiddels een stuk ingewikkelder geworden, met name de wijze waarop we nieuwe klanten werven. De klant is aan zet en 57% van de beslissingen zijn al gemaakt voordat er met een leverancier is gesproken.

Online is dus de plek waar je met de klant moet gaan daten zodat hij verliefd wordt op jouw product of dienst. En hiervoor heb je diverse tools voor handen. Landing pages, on-site SEO, off-site SEO, conversie tools, CTAs, educatieve content, social media strategieën, en noem maar op. En dan is het best lastig om dit allemaal aangelijnd te krijgen.

Inbound Marketing biedt je een platform, waarop al deze marketing tactieken worden gecombineerd. Met als resultaat dat jouw bedrijf beter online wordt gevonden, hogere kwalitatieve leads genereert die sneller in klanten worden omgezet. Nog niet overtuigd?

Hier zijn nog eens 8 redenen waarom je van Inbound Marketing zou moeten houden:

1. Geeft resultaten – het staat buiten kijf dat je marketing inspanningen resultaten moeten leveren oftewel klanten. En eerlijk is eerlijk, met Inbound Marketing heb je een lange adem nodig, een lange termijn visie. In het begin zal je wellicht twee of drie leads krijgen per maand, maar iedere maand zal de aanwas groter worden.

2. Is 100% meetbaar – de resultaten van Inbound Marketing zijn meetbaar. Je ziet direct welke acties resultaten opleveren (en welke niet!). Een inmiddels bewezen strategie is; hoe meer je blogt, hoe meer bezoekers je site trekt vanuit organische zoekresultaten

3. Klant is koning – je prospects willen niet iets aangesmeerd krijgen. Ze willen geïnformeerd worden en zelf een beslissing nemen: content = king. En hoe meer je relevante kennis met hen deelt, hoe meer leads je krijgt.

4. Het is 100 % schaalbaar – het maakt niet uit of je bedrijf groot of klein is, Inbound Marketing is 100% schaalbaar. Dat betekent dat je zelf achter het stuur zit. Heb je meer leads nodig? Verhoog dan je blogfrequentie, social media post et cetera.

5. DHZ – In principe kun je het zelf doen, na een intensieve workshop. Maar je kunt het ook uitbesteden met leadgarantie aan een bedrijf als Marketing Penguin of een inbound marketeer aannemen.

6. Is te automatiseren– Met tools zoals HubSpot wordt Inbound Marketing grotendeels geautomatiseerd. De software doet al het denkwerk. Je hoeft dus niet meer te onthouden wanneer je opvolg- mails naar nieuwe prospects moet sturen, en je rapportages worden automatisch gegenereerd.

7. Geeft je een voorsprong op je concurrenten – De klant is in de loop der jaren veranderd. De klant van nu wil weten hoe jouw bedrijf zijn problemen kan oplossen. En terwijl de rest prospects spamt met info waar hij niet om heeft gevraagd, hem belt met vragen waarop hij niet zit te wachten, haal jij de klant binnen omdat je de juiste informatie op de juiste manier en op het juiste tijdstip hebt aangeboden.

8. Het is de toekomst – En met het internet als social en commercial hub, zie ik Inbound Marketing als ‘the way to go’. En hoe sneller je ermee begint, hoe groter je voorsprong is als Inbound Marketing mainstream wordt.

Deel je mijn liefde al? En wil je meer weten over Inbound Marketing? Download dan onze gratis checklist How to run inbound marketing campaign en zie hoe deze nieuwe marketing benadering ook voor jouw bedrijf zijn vruchten kan afwerpen.

Wil je echt een serieuze stap voorwaarts maken met inbound marketing vraag dan onze gratis online concurrentie analyse aan. 

Beschouw het maar als ons Valentijns cadeautje aan jou.

FREE CHECKLIST: HOW TO RUN AN INBOUND MARKETING CAMPAIGN

Dit vind je misschien ook leuk

Meld je aan voor blog updates