Marketing-Pernguin-logo.jpg

 

 

Flipping brilliant marketing is social and sympathetic!

Like Marketing Penguin on Facebook Follow us on Linkedin follow us on twitter 
 English-US-UK-Marketing-Penguin-Website  Dutch-Netherlands-Marketing-Penguin-website

8 leuke en minder leuke feitjes over pinguïns

Geschreven door Linda Heida op: 25 april 2017

Vandaag is het Wereld Pinguïn Dag vandaar een blog die in zijn geheel is gewijd aan deze schattige diertjes. Pinguïns zijn prachtige dieren die koddig waggelen, in grote kolonies leven en voornamelijk zwart/wit zijn, maar er zijn zaken die niet algemeen bekend zijn. Wij hebben 8 feiten voor je op een rij gezet. Het zal je verbazen, want pinguïns zijn niet altijd pluizig en schattig… 


Feit 1: Pinguïns hebben oren

Je ziet de oren niet, maar ze zijn er wel, verstopt onder een dik verendek. Nu zal je denken dat ze hierdoor niet zo goed kunnen horen, maar het tegendeel is waar. Pinguïns hebben een uitmuntend gehoor. Ze horen zowel goed onder als boven water. Ook kunnen ze goed geluiden onderscheiden. Elke pinguïnroep is anders en dankzij de perfecte oren kunnen pinguïns hun partner en kroost tussen duizenden soortgenoten herkennen.


Feit 2: Pinguïns kunnen niezen

Pinguïns niezen niet per ongeluk maar expres.
Zo lozen zo namelijk het zout dat ze binnenkrijgen tijdens het zwemmen. Dit doen ze via een speciale klier die achter hun ogen zit.


Feit 3: De snelste pinguïn zwemt 35 km/uur

Pinguïns zijn kampioenen in zwemmen en duiken. Hoe hard ze kunnen zwemmen hangt af van het soort, maar de snelste zwemmer is de Gentoo pinguïn die een snelheid behaalt van wel 35 km/uur.


Feit 4: Pinguïns zijn lawaaimakers

Als je ooit een pinguïn kolonie hebt gezien dan weet je dat ze ontzettend veel lawaai kunnen maken. Lawaai want een mooi geluid is het zeker niet. Het doet denken aan een balkende ezel of aan een ouderwetse knijptoeter. En luid! Het geluidsniveau in een pinguïn kolonie, die uit honderdduizenden exemplaren kan bestaan, komt makkelijk op 80 decibel. Dat komt overeen met het lawaai van een drukke snelweg.


Feit 5: Pinguïns bouwen hun nest met poep

Niet allemaal hoor, maar sommige pinguïns bouwen hun nest in opgedroogde poep. Jakkes toch? Maar zelf hebben ze er schijt aan. Wat je waarschijnlijk ook niet wist, is dat pinguïns hun poep gebruiken om het ijs te laten smelten, zodat ze hun eieren uit kunnen broeden. Voordat pinguïns gaan broeden, vormen ze eerst groepjes. Zo’n groep poept er vervolgens flink op los. En dat heeft een reden. De donkere poep van de pinguïns absorbeert warmte sneller dan het lichte ijs en daardoor smelt het ijs ook sneller. Het resultaat: de broedplek is sneller ijsvrij.

 

Feit 6: Pinguïns zijn kruimeldieven

De Adéliepinguïns op James Ross Island op Antarctica maken hun nest van stenen, zodat de eieren niet wegrollen als de sneeuw smelt. Een belangrijke klus voor de mannetjes, omdat een mooi nest potentiële partners kan verleiden. Het vervelende is dat de buurman telkens probeert om de steentjes te jatten....


Feit 7: Pinguïns kunnen knokken

Lief en schattig? Ho maar, want de rotspinguïn, de kleinste soort op Antarctica, is misschien wel de agressiefste pinguïn. En ook de stormbandpinguïn staat als agressief bekend. Kom je er eentje tegen, ga ‘m dan zeker niet aaien.


Feit 8: Kunnen sleeën op hun buik

Dat waggelen op land kost veel energie. Om energie te besparen glijden pinguïns over hun buik over de sneeuw. Dit staat bekend als 'tobogganing'.


Hoe vier jij Wereld Pinguïn Dag?

Voor ons als Marketing Penguin is het elke dag pinguïn dag. Maar als jij vandaag ook extra aandacht wilt schenken aan dit diertje kun je een dierentuin bezoeken of een film over pinguïns kijken zoals:

• Happy Feet
• Mr Popper’s Pinguïns
• Mars van de Pinguïns
• Surf’s Up
• De Pinguïns van Madagascar

Of lees dit boekje.

Flipping Brilliant Marketing - penguin guide to happy life

Topics: Inbound Marketing