Marketing-Pernguin-logo.jpg

 

 

Flipping brilliant marketing is social and sympathetic!

Like Marketing Penguin on Facebook Follow us on Linkedin follow us on twitter 
 English-US-UK-Marketing-Penguin-Website  Dutch-Netherlands-Marketing-Penguin-website

5 tips om je blog te promoten

Geschreven door Linda Heida op: 3 maart 2017

content-promotie

Wist jij dat de meeste mensen hun content maar een keer promoten? Tenzij alle sterren gunstig staan, is de kans groot dat jouw blog niet wordt gelezen. Content promotie is dan ook vaak de zwakste schakel binnen content marketing.


Pas de 20/80 regel toe

Net als in veel andere processen kun je ook binnen de content marketing de 20/80 regel toepassen. Succesvolle content creators zijn slechts 20 procent van hun tijd bezig met schrijven en de andere 80 procent besteden ze aan promotie. Hierna volgen vijf tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.


Tip 1 Deel je content via social media

Zet al jouw social mediakanalen in zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube. Dit kun je voor een blog meerdere keren doen, mits je telkens een andere invalshoek kiest. Stem de inhoud en lengte ook af op het kanaal. Zo kun je op Twitter minder informatie kwijt dan op Facebook of LinkedIn. Zorg ervoor dat je netwerk blijft uitbreiden en je bereik steeds groter wordt.


Tip 2 Maak een social media kalender

Zorg voor een vast ritme: bijvoorbeeld 1x op dag van publicatie, 1x dag erna, 1x week erna, 1x maand erna. Omdat je veel tijd kwijt kunt zijn aan social media activiteiten, is het handig om een tool te gebruiken die er voor zorgt dat je automatisch berichten kunt inplannen, zoals Hootsuite of HubSpot publishing tool.
Maak ook slim gebruik van je evergreen content. Dit is een blog die zijn waarde blijft behouden, ook over langere tijd. Stel je verkoopt kantoorartikelen dan zou een evergreen blog de volgende titel kunnen hebben: ‘hoe blijft je bureau opgeruimd’. De informatie is over een jaar nog steeds relevant.


Tip 3 Maak gebruik van interne links

Simpel gezegd is intern linken een link maken tussen pagina's op dezelfde website. Hier doel ik op een link in een oudere (evergreen)blog naar een nieuwe blog. Intern linken is belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie en door intern linken op de juiste wijze toe te passen zal je website hoger in Google komen. Maar intern linken heeft nog meer voordelen. Het helpt de bezoeker door hem meer content over een en hetzelfde onderwerp aan te bieden.


Tip 4. Promoot je blog met een mailing

Email is nog steeds een van de beste manieren om bezoekers naar jouw blog te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een thema nieuwsbrief samenstellen van een aantal blogs en deze naar jouw adressenbestand mailen. Doe dit wel regelmatig en zorg er bovenal voor dat je emailadressen up to date zijn.


Tip 5 Pas je e-mail handtekening aan

Dit is een plek die nog vaak over het hoofd wordt gezien, terwijl je het dagelijks gebruikt: je e-mail handtekening. Vaak staat er wel een link naar de website en een LinkedIn profiel, maar je kunt hier net zo goed een link maken naar je blog.


Conclusie

Start je met promoten, vraag je dan eerst af of de content het lezen waard is. Ga niet bloggen omdat het ‘moet’, maar publiceer waardevolle content waar je doelgroep daadwerkelijk wat mee kan. Jouw content moet het waard zijn om te lezen en te delen. In deze blog heb ik je vijf tips gegeven om je blog te promoten. Wil je meer weten over content marketing? Download dan onze samenvatting Wat is Content Marketing.

Download de samenvatting van Content Marketing

 

Topics: Content Marketing